מרק בטטה קטיפתי
עם קרם קוקוס

אושרית אברג'ל

רכיבים:

2 בצלים
4 בטטות גדולות חתוכות גס
2 שיני שום
4 כפות שמן זית רויאמיל
או 2 כפות חמאה
6 כפות קרם קוקוס רויאמיל
1/2 כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
2 כפות סילאן
מלח לפי הטעם
מים לכיסוי הירקות

אופן ההכנה:

• בסיר עמוק מטגנים את הירקות עד להזהבה.
• מוסיפים מים לכיסוי מלא (2.5-3 ליטר),
    מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה 10 דקות.
    מנמיכים ומכסים לבישול למשך שעה.
• טוחנים את המרק בבלנדר מוט, מחזירים לבישול.
• מוסיפים קרם קוקוס, סילאן, מלח ופלפל שחור.
מבשלים עוד כ-7 דקות.
** מרקם המרק צריך להיות קטיפתי, במידת הצורך יש להוסיף מים/קרם קוקוס.